undefined

Savon Seutu Matkailuopas esittelee sekä Pohjois-Savon että Etelä-Savon kiehtovimmat nähtävyydet, tapahtumat ja vierailukohteet. Kaunis Savon Seutu tarjoaa upeita luonnonnähtävyyksiä sekä kiehtovia kaupunkikohteita matkalaisille.
Savon matkailu painetussa
matkailuoppaassa ja nettipalvelussa.

Lue uusin nettilehti tästä

Katso mediakortti tästä

Puumala tutuksi pyöräilemällä

Pyöräily Puumalassa sisältää puhtaan veden välkettä, mäntymetsän tuoksua, lumoavaa luontoa ja mukavia kesäkohtaamisia paikallisten ja kesäasukkaiden kanssa.

Mäntymetsien lomassa ja kauniiden vesialueiden varrella kulkee yhdet Suomen hienoimmat pyöräilyreitit. Saimaan upeat rantamaisemat ovat parhaimmillaan esimerkiksi Puumalan saaristotien tai Lietveden maisematien varrella. Matkaa taitetaan Suomen komeimpien siltojen ylitse, joilta avautuvat henkeäsalpaavat maisemat Saimaalle. Viehättävät lossit tuovat vanhanajan nostalgiaa ja tarjoavat mukavan hengähdystauon reitin varrella.

Puumalan saaristoreitti – saaristoa, siltoja ja lossiromantiikkaa

Saaristoreitti kulkee Puumalan eteläisessä saaristossa ja pitkin Lietveden maisematietä. Matkaa kertyy pyöräillen 66 kilometriä ja venekyydillä 7 kilometriä. Reitti kiemurtelee kymmenien saarien, viiden sillan ja Hätinvirran lossin kautta kohti Lintusaloa ja Nestori Miikkulaisen kotivesiä. Matkan varrella on mukava pysähtyä Niinisaaren saaristokylässä lounaalle, tilaviinille tai vierailla kyläsepän pajassa Hanhiniityssä. Yöpyä voi esimerkiksi Nestorinrannassa.  Yöpyjien kannattaa vuokrata vene tai kanootti ja suunnata päiväretkelle viiden kilometrin päässä sijaitsevaan Rokansaareen. Hyvällä tuurilla voi nähdä Saimaan tunnetuimman asukkaan norpan. Hurissalon Salen jälkeen kantatie 62:n varrelta voi poiketa Saarijärventielle, jossa löytyvät komeat siirtolohkareet eli Rakokivet ja Opas Tiinan Taiga-tila kesälampaineen ja melontapalveluineen. Lietveden kioski ja näköalapaikka ovat luonnonkauniita taukopaikkoja eväiden nauttimiseen ja ”lomaselfieiden” ottamiseen. Ennen kirkonkylää ja sen monipuolisia palveluita, voi pysähtyä tankkaamaan Ravintola Koskivahtiin tai virkistyä Sahanlahden saunoissa tai kesäteatterissa.

Yhteensä 70 kilometriä pitkä Lietveden kierros on vaativuudeltaan keskitasoa ja taitetaan 1-2 päivän pyöräilyllä.

Norppa II aikataulu päivittäin 15.6-31.8.2018
- Lintusalo, Nestorinranta klo 14
- Hurissalo Kivisalmi klo 15

Muista varata paikkasi pyörälautta Norppa II:lle etukäteen numerosta 050 308 3004 tai sähköpostilla norppa@puumala.fi
Tarkemmat reitit ja ohjeet pyöräilyreiteistä löytyvät www.visitpuumala.fi

Saimaa Swimrun 25.8.

Toista kertaa järjestettävä Saimaa Swimrun on mielenkiintoinen kilpailu, joka järjestetään ehkä Suomen upeimmissa maisemissa. Swimrun on Ruotsista lähtöisin oleva laji, jossa vuorotellen uidaan ja juostaan. Puumalassa 25.8. kilpaillaan kahdella eri reitillä. Pidempi reitti on noin 19 kilometrin parikilpailu ja lyhyempi noin 10 kilometrin reitti käydään yksilökilpailuna.

Kisa juostaan ja uidaan upeissa Norppapolun maisemissa. Maisemapolulta on näkymä Saimaalle lähes koko matkan. Kilpailun lähtö ja maali on Puumalan satamassa, Saimaan vesistön solmukohdassa, ja reitti kulkee Saimaan ainutlaatuisessa saaristomaisemassa, jossa vesi on vahvasti läsnä koko ajan. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Puumalan kunta, Puumalan Viri, Puumalan hiihtäjät ja Etelä-Savon liikunta ry (ESLI). www.saimaaswimrun.fi

Puumala on reilun 2000 asukkaan kunta, josta löytyy kuitenkin lähes 4000 vapaa-ajan asuntoa. 3000 kilometriä Saimaan rantaa jylhine kallioineen ovat valloittaneet monen mökkeilijän sydämen.

Kuva: Juha Markkanen.

Apec.fi