undefined

Savon Seutu Matkailuopas esittelee sekä Pohjois-Savon että Etelä-Savon kiehtovimmat nähtävyydet, tapahtumat ja vierailukohteet. Kaunis Savon Seutu tarjoaa upeita luonnonnähtävyyksiä sekä kiehtovia kaupunkikohteita matkalaisille.
Savon matkailu painetussa
matkailuoppaassa ja nettipalvelussa.

Lue uusin nettilehti tästä

Katso mediakortti tästä

Pako linnasta Olavinlinnassa Amazing Race –tyyliin!

Savonlinnan tunnetuin maamerkki on upea Olavinlinna. Ympäri vuoden auki oleva matkailukohde on rakennettu 1400-luvulla torjumaan idästä tulevat hyökkäykset. Nykyään linna toimii monien juhlien ja tapahtumien pitopaikkana, joista tunnetuin on vuosittain järjestettävä Savonlinnan Oopperajuhlat. Linna sijaitsee veden ympäröimässä kalliosaaressa Haukiveden ja Pihlajaveden yhdistävässä Kyrönsalmessa. Linnassa järjestetään opastettuja kierroksia ja linnassa toimii myös museokauppa. Tänä talvena Olavinlinnaa valaisee Luminous -valotaidekokonaisuus, joka on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Pako linnasta Olavinlinnassa Amazing Race –tyyliin!

Pako linnasta –tapahtumia on järjestetty historiallisesti ainutlaatuisissa ympäristöissä Hämeen keskiaikaisessa linnassa, Hämeenlinnassa sekä Savonlinnassa sijaitsevassa Olavinlinnassa. Olavinlinnassa järjestettiin marraskuussa 2017 ensimmäiset Pako linnasta –tapahtumat. Pako-tapahtumat ovat vauhdikkaita ja toiminnallisia hyvän mielen joukkuekilpailuja, joissa tavoitteena on ratkaista arvoituksellisten tehtävien avulla oikea pakoreitti historiallisesta linnasta. Seikkailun tiimellyksessä ryhmätyö, nokkeluus ja yhteishenki ovat keskeisessä roolissa, kun selvitetään ketkä onnistuvat pakenemaan - ketkä päätyvät jalkapuuhun!

Pako linnasta –tapahtuman juoni on yksinkertaisesti, että osallistujien tulee löytää kirjallisten ohjeiden ja erilaisten tehtävien avulla tie ulos linnasta tietyssä määräajassa. Tehtävänratkaisu tapahtuu yleensä linnaan liittyvässä historiallisessa kontekstissa. Olavinlinnassa tapahtumahetkenä oli vuosi 1855 - aikaan jolloin Olavinlinna toimi vankilana. Tuolloin muurien sisäpuolella vapaudesta haaveili muun muassa Pako linnasta –tarinan päähenkilö Matti Pentinpoika. Vankilassaoloaikanaan Matti rakastui palavasti kauniiseen Ingeliin, joka eli niin ikään teljettynä Olavinlinnan muurien sisäpuolella. Todellisuudessa Matin rakkauden kohde oli linnan käytävillä kulkeva aave, tarinan mukaan elävältä muurin sisään haudattu linnanneito, mutta tätä umpisokeasti rakastunut Matti ei huomannut. Matti laati nerokkaan pakosuunnitelman auttaakseen myös Ingelin pois linnasta. Pakosuunnitelma sisälsi arvoituksellisia vihjeitä, nokkelia tehtäviä ja lahjontaakin. Huhujen mukaan Ingelin on nähty vaeltavan edelleen linnan käytävillä, mutta mahtoivatko osallistujat löytää tiensä ulos linnasta?

Pako linnasta sopii mainiosti kaveriporukoille tai esim. työpaikan virkistyspäivän ohjelmaksi. Peliin voi osallistua 2-4 hengen tiimeillä. Pako linnasta -seikkailu ei sovellu pienille lapsille. Osallistujien suositusalaikäraja on 12 vuotta. Matkanvarrelle osuvat tehtävät ja kirjallisen materiaalin tulkinta vaativat aikuisia avuksi. Olavinlinnan Pako-seikkailu on maksullinen tapahtuma ja se järjestetään yhteistyössä Fenix Ohjelmapalvelut Oy:n kanssa.

Pimeät K18 kierrokset Olavinlinnassa

Kuuluuko Olavinlinnan käytävilllä oikeasti öisin askelia? Tunnetko tarinan Olavinlinnan Harmaasta herrasta? Kuka linnan isäntä poikkesi raskaalla tavalla hyveen polulta. Näihin kysymyksiin löytyy vastaukset suosituilla pimeillä kierroksilla, jossa opas kertoo kuulijoille Olavinlinnaan liittyviä historiallisia faktoja ja tarinoita. Kierroksilla kuullaan sellaisia historiallisia faktoja ja tarinoita, jotka soveltuvat vain yli 18-vuotiaille.

Kierros kestää noin 1,5h. Kierrokselle tulee varata säänmukainen vaatetus ja kävelyyn sopivat kengät. Myös omat taskulamput kannattaa ottaa mukaan. Pimeän kierroksen voi varata erikoishintaan myös omalle ryhmälle. Kierroksen voi tilata suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Lauantaisin 3.2., 17.2., 24.2. ja 3.3.2018 klo 17.00 ja klo 19.00

Olavinlinnaan tutustuminen 2018

Yleisöopastukset päivittäin joka tunti suomeksi. Päivän viimeinen opastus alkaa klo. 15.00. Yleisöopastus sisältyy linnan pääsymaksuun.Apec.fi