undefined

Savon Seutu Matkailuopas esittelee sekä Pohjois-Savon että Etelä-Savon kiehtovimmat nähtävyydet, tapahtumat ja vierailukohteet. Kaunis Savon Seutu tarjoaa upeita luonnonnähtävyyksiä sekä kiehtovia kaupunkikohteita matkalaisille.
Savon matkailu painetussa
matkailuoppaassa ja nettipalvelussa.

Lue uusin nettilehti tästä

Katso mediakortti tästä

Jäppilän kievari - 1400 hengen kylässä on tarjolla aitoja Amerikan makuja

Pieksämäellä, pienessä Jäppilän kylässä, keskellä kaunista Savon järvimaisemaa löytyy aito amerikkalainen Smokehouse & Grill. Amerikkalaisen tyylin Kievariin on tuonut sen omistaja Timo Tissari, joka on asunut Amerikassa 40 vuotta. Noihin vuosiin mahtui muun muassa neljän vuoden jakso, jolloin Timo pyöritti jazz clubia New Yorkissa. Amerikan vuosikymmenten aikana kerätyt ja testatut makuyhdistelmät on nyt yhdistetty Kievarin omaan “smokery & southern grill” -menuun. Mukana on tuotu niin sanotusti parhaat palat Amerikan etelävaltioiden ruokakulttuurista. Lopputuloksena on herkulliset, hitaasti kypsennetyt, savustetut ja avotulella grillatut lihat. Cajun-maailma tuo ruokiin tulisen makuelämyksen. Varmistuksena ruoan laadusta ja aidosta makuelämyksestä, Kievarissa valmistetaan ruoat ja mausteet aina itse laadukkaita raaka-aineita käyttäen.

Amerikan etelävaltioiden ruokakulttuuri

Kivijalkaravintolana toimii Tissarin suvun vanha kestikievari ja majatalo, jossa matkalaiset aikoinaan saivat ruokaa, yösijan ja tarvittaessa vaihtohevosen. Nykyisellään kesäravintolassa on tarjolla Savolaisen kesämaiseman lisäksi pala Amerikkaa lautasella. Savun ja cajunmausteen makua on tarjolla lihan, kanan, possun, kalan ja hampurilaisten kanssa. Hampurilaisissa käytetään korkealaatuista Black Angus-häränlihaa, joka viimeistellään Kievarin tyylillä. Listalta löytyy myös blackened-maustettuja annoksia, jotka ovat Louisianalaistyylisiä erittäin tulisesti maustettuja ruokia. Aidot amerikkalaiset liharuoat ovat osin valmistusprosessiltaan vaativia, sillä liharuokien kypsytysaika voi olla jopa parikymmentä tuntia. Tämän vuoksi lista myös uudistuu viikoittain ja joskus jopa päivittäin. Lista pidetään myös lyhyenä korkean laadun ja tuoreuden varmistamiseksi. Ruoan oheen on tarjolla teemaan sopivia omatuonti-erikoisoluita, siidereitä sekä Bourbon-viskejä. Kokkina Kievarissa työskentelee Timon tytär Tiia, joka on työskennellyt aiemmin Michelin-tason ravintolassa Lontoossa.

Kievari toimii kesäravintolan lisäksi streetfood-katukeittiönä ja tarjoaa pitopalvelua. JK-streetfood vaunun voi nähdä keväällä ja syksyllä suurimmissa ruokatapahtumissa ympäri Suomen. Savon alueella vaunun voi bongata kesällä muun muassa Pieksämäen Big Wheelsissä.

Jäppilän Kirkkotie 3, 77570 Jäppilä
www.jappilankievari.com


undefined


Apec.fi