undefined

Savon Seutu Matkailuopas esittelee sekä Pohjois-Savon että Etelä-Savon kiehtovimmat nähtävyydet, tapahtumat ja vierailukohteet. Kaunis Savon Seutu tarjoaa upeita luonnonnähtävyyksiä sekä kiehtovia kaupunkikohteita matkalaisille.
Savon matkailu painetussa
matkailuoppaassa ja nettipalvelussa.

Lue uusin nettilehti tästä

Katso mediakortti tästä

Harjun Portti – mökkilomalle Punkaharjulle

Matkailukeskus Harjun Portti on monipuolinen, ympärivuotinen lomakohde Savonlinnan Punkaharjulla, keskellä kaunista Saimaan järvimaisemaa. Tuunaansaaren lomakylässä sijaitsevassa Harjun Portissa on yli 30 mökkiä ja loma-asuntoa. Tarjolla on vaihtoehtoja edullisista rivitalomökeistä aina paljulliseen järvenrantamökkiin. Jokaisessa mökissä on oma sauna ja kattavat varustelut pidempäänkin majoittumiseen. Lomakylässä palvelee myös viihtyisä kahvila-ravintola, höyrylaivalaiturin ja Retretin junapysäkin sijaitessa lyhyen kävelymatkan päässä.

Saimaan kaunis luonto tarjoaa upeat puitteet ulkona liikkumiseen ja talviloman viettoon. Lomakylän kautta on saatavilla kattavasti ohjelmapalveluita, välinevuokrausta, polttoainetankkausta sekä vierasvenesatamapalveluita.

Retkiluistele & hiihdä kansallismaisemissa

Aktiivilomailijalle löytyy useita vaihtoehtoja nauttia talvimaisemista. Aivan majoitusten välittömästä läheisyydestä on mahdollista lähteä hiihtoladuille ja retkiluistelureiteille sekä vierailla lumikenkäpuistossa.

Saimaan retkiluistelureitit ovat Suomen parhaimmistoa. Lomakylästä pääsee yhdelle Suomen pisimmistä retkiluistelureiteistä. Mittaa reiteillä on yhteensä 15 kilometriä ja ne kulkevat pitkin kaunista harjumaisemaa. Reittien varrella on Haataansaaren nuotiopaikka sekä Kruunupuiston rannasta löytyvä tunnelmallinen Inkeritalon vohvelikahvila. Jokaisen vuoden 8. viikon perjantaina on tunnelmallinen Soihtuluistelu, jossa osa reitistä valaistaan ulkotulin. Välinevuokraamo palvelee läpi talven, joten omia varusteita ei ole tarvetta hankkia.

Hiihtokansalle Punkaharju tarjoaa loistavat puitteet hiihtoloman viettämiseen. Suoraan lomakylästä pääsee hyvin hoidetuille, osittain valaistuille hiihtoladuille. Latuverkostoa on yhteensä yli 30 kilometriä, jossa on useita eri reitti vaihtoehtoja. Esimerkiksi mäkinen Takaharjun lenkki läpi idyllisen harjualueen tai leveän baanan Metlan lenkki, jonka varrelta löytyy Karjankallion laavupaikka makkaranpaisteluun.

Punkaharjun lumikenkäpuisto on ainoa laatuaan Suomessa. Saimaan maisemat soveltuvatkin erinomaisesti lumikenkäilyyn. Kuluvana talvena on mahdollista ihastella retkeilyn yhteydessä taidevalopisteitä. Lokakuussa 2017 valmistui valaistushanke, jonka myötä harjualueella sijaitsevalle luontopolulle pääsee myös iltahämärällä. Luontopolku on Hotelli Punkaharjun ja Kruunupuiston välillä oleva n. 2,2 kilometrin mittainen polku, joka kiemurtelee pitkin kauniita Valkialammen ja Kaarnalahden rantoja harjutien länsipuolella, Harjun Portin lähistöllä.

Valaistuksen myötä luontopolku kytketään osaksi alueen hiihtolatuverkostoa, latu tehdään polun läheisyyteen, itse polun sopiessa lumikenkäilyyn tai kävelyyn. Polun varrella on myös viisi taidevalopistettä, jotka korostavat harjualueen ainutlaatuisia maisemia.

www.harjunportti.fi
Majoitukset alkaen 80€/yö


undefined 

Apec.fi